Svjetlost istine

piše: Gorjana Malešević

Srećna žena je inspiracija muškarcu

Piše: Gorjana Malešević

Prije dva dana upoznala sam se sa jednom djevojkom, a povod za upoznavanje bio je poslovne prirode. Međutim, više smo pričale o ljubavi i životu, a manje o poslu.

Ispričala mi je da je u vezi sa jednim momkom, ali da sa tom vezom i nije zadovoljna. Osjeća da više daje nego što prima, pa se pita traži li previše.

“Možda on meni dovoljno i daje, i trudi se oko mene, a da to ne vidim, jer imam previsoka očekivanja i velike prohtjeve. Možda njegov trud i zalaganje ne primjećujem”, rekla mi je.

A pošto u djetinjstvu nije imala dobar odnos sa ocem, ujedno je mučila sumnja traži li od partnera da joj nadoknadi ljubav i pažnju koju od oca nije dobila.

Na trenutak se i u mojoj glavi upalila lampica i pomislila sam: “Možda je u pravu kada ovo kaže”, ali već za koji trenutak i meni i njoj bilo je jasno da nije. Ispričala mi je šta se desilo prije nekoliko dana.

Naime, operisala je krajnike. Sama se odvezla u bolnicu i sama dovezla kući iz bolnice. Očekivala je da će je bar posjetiti kod kuće, a onda je on predložio da ode kod svojih kako ne bi bila sama u stanu, jer on nije u mogućnosti da dođe. Pošto je poznavala njegov raspored, negodovala je i tek onda je došao.

Nakon što sam i to čula, rekla sam joj: “Ako nije bio uz tebe kada si operisala krajnike, zamisli šta bi bilo i kako bi se u budućnosti ponašao da ti se zdravstveno desi nešto gore. Tada bi te možda i ostavio, a ne samo da te ne bi obišao.”

I nastavila sam:

“Čim osjećaš da ne dobijaš dovoljno, to znači da zaista i ne dobijaš. Ne umišljaš, već to tako i jeste. I nemoj samu sebe da sabotiraš pitanjem: “Tražim li previše?” Ne, ne tražiš. Tražiš ono što želiš, što tvome tijelu i duši prija.”

Onda je još dodala da je odlučio da vaskršnje praznike koji uskoro stižu provede sa porodicom, i da ne želi da negdje zajedno otputuju kako je ona poželjela.

Draga ženo, želim ti reći da nemaš previsoka očekivanja. Imaš svoje potrebe i želje, i za tebe je bitno da one budu ispunjene.

I kako ne bi osjećala da dobijaš manje nego što daješ i zaslužuješ, neophodno je da sa svojim partnerom imaš usklađen duševni kapacitet za davanje i primanje. Za zdrav odnos potrebno je da onoliko koliko daš, toliko dobiješ i zauzvrat. U suprotnom, uvijek ćeš se osjećati nedovoljno voljeno i poštovano.

A ukoliko druga strana ne može da ispuni tvoje potrebe i želje, to ni u kom slučaju ne znači da je ta osoba loša i da manje vrijedi od tebe. Jednostavno se razlikujete i niste dovoljno usklađeni.

(Da ne bilo zabune i pogrešnih tumačenja, na ovom mjestu želim da kažem da ovaj tekst nije hajka na muški pol. Sve navedeno što važi za žene, važi i za muškarce. Ova priča lijepo ilustruje koliko žene imaju tendenciju da se oglušuju o svoju intuiciju i da traže izgovore kojima opravdavaju postupke svojih partnera kada ti postupci nisu za opravdanje.)

Svaki muškarac u odnosu sa ženom zna šta treba, samo je pitanje da li hoće.

Da li mu je dovoljno stalo do žene – djevojke, supruge, ljubavnice.

(Naravno sve ovo važi i u obrnutom slučaju.)

Jer kada muškarac za ženu želi nešto da učini, on neće tražiti izgovore već će pronaći načine.

Svaki muškarac voli da se trudi oko žene, da je srećnom čini i da joj ugađa. To je u njegovoj prirodi.

Muškarac se dobro osjeća kada daje. To mu imponuje i duševno ga hrani.

On voli žene koje vole sebe i koje znaju šta žele.

Zato voli sebe, i voljeće te i tvoj partner.

Znaj šta želiš, traži i dobićeš to od partnera.

Dopusti mu da se trudi oko tebe i trudiće se.

U tom slučaju bićeš srećna i ti i on, jer srećna žena je inspiracija muškarcu za više, bolje i ljepše.

Podijeli sa prijateljima
Možda ti se svidi

Newsletter

Prijavi se na newsletter Svjetlost Istine i redovno ćeš dobijati obavještenje o svakom novom tekstu koji objavim na blogu.

Prijavi se za svoju dozu istine i hajde da se još bolje upoznamo.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments